Jak na ranní cvičení?

08.01.2013 12:08

 

Také se stále trápíte cvičením po práci, ale nevidíte moc velké výsledky? Chtěli byste mít ploché bříško, ale máte pořád nafouklé břicho jako balón? Zaprvé jednoznačně musíte upravit svou stravu. Po tomto kroku můžete vyzkoušet můj tip na to, jak efektivněji hubnout, nastartovat metabolismus, získat více energie a cítit se svěže, je ranní cvičení!

Zlepšení postavy

Hledáte-li způsob, jak se rychle „hodit“ do kondičky a spalovat snadno tuky, je to pro vás nejlepší řešení. Nelze přesně stanovit, jak dlouho a jaké cviky máte cvičit (je to samozřejmě individuální otázka), ale s jistotou lze říci, že ráno organismus je schopen spalovat kalorie nejrychleji za celý den. Cvičte tedy tak dlouho, o kolik jste schopni si přivstat nebo jak dlouho cvičit chcete. 

Kdy cvičit

Jestliže zvládnete cvičit ještě před snídaní, výkon a současně spalování kalorií u někoho může být efektivnější.  Dávejte si však pozor, abyste se nedostali do stavu hypoglykémie. Pokud vám začne být nevolno, okamžitě přestaňte. Ne každý si může dovolit cvičit nalačno. Pokud vám bude špatně, vezměte si před cvičením kus ovoce - menší banán, středně velké jablko či hruška. Vyhněte se citrusovým plodům. Ovoce je pouze zdroj přírodních sacharidů, který je pro ranní cvičení z hlediska spalování nejúčinnější. Pokud ale trénink trvá déle, než 60 minut je lepší mít individuálně sestavený jídelníček.

Co po cvičení? (Trvá-li cvičení do 60 minut!!!)

Po cvičení doplňte jednoduché sacharidy pro zvýšení vyčerpané krevní glukózy (stačí kus ovoce).  Se snídaní ovšem chvíli počkejte, protože krev je přesunuta do svalů a chvíli trvá, než se opět prokrví i žaludek. 

Co ke snídani?

Ke snídani jsou vhodné potraviny bohaté na cereálie ( celozrnné pečivo, ovesné vločky, neslazené musli) společně s mléčnými , kozími nebo sojovými výrobky (doporučujeme je kombinovat, neboť mléčné výrobky zahleňují organismus).  K pečivu můžete jako přílohu zvolit nízkotučný tvrdý sýr, tvarohový sýr nebo pomazánku nebo kousek kvalitní šunky (alespoň 90% svaloviny) společně se zeleninou. Nezapomínejte na dostatečný pitný režim, protože tekutiny také pomáhají pročisťovat tělo od odpadních látek a hubnout. Dejte přednost čisté vodě!!! V den, kdy cvičíte, můžete pít i vodu minerální - typu Mattoni, Korunní a Magnesia apod.