VEČEŘE

Suroviny: Kysané kvašené zelí - ideálně domácí kysané zelí - koupíte na farmářském trhu nebo u specializovaných prodejců Pokud neseženete - musíte se spokojit se sterilovaným zelím, které koupíte v běžném obchodě. Potřebujete asi 300 g. Pak jáhlovou kaši 50g Dále špaldovou mouku 100 g 3 vejce Voda,...
Suroviny: Červené zelí drcený kmín sůl rýžové vločky - není nutné trochu bio slunečnicového oleje nebo řepkového - cca lžička na čtyři porce   Červené hlávkové zelí omyjeme rozkrájíme na menší kousky a dáme vařit. Zelí uvaříme do měkka v osolené vodě, přidáme drcený kmín a trochu oleje. Po...
Suroviny: Pyré: dýně, mrkev, olivový olej, sůl, kmín drcený Čočka: červená čočka, cibulka, sůl, pepř   Postup: Dýni a mrkev povaříme doměkka a rozmichujeme s trochou vývaru, se dvěmi lžícemi olivového oleje, kmínem a solí Čočka: Na olivovém oleji orestjeme celou cibuli, pak přidáme čočku a...
Suroviny: Brambory Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) Kudrnka (není nutné) Houby Na zahuštění: 2 lžíce instatní jáhlové kaše nebo kuzu Nebo zahušťuji pomixovaným uvařeným bramorem a udělám více zeleniny, kterou také rozmichuju - polévka je pak ještě chuťově výraznější a hustší. Nepotřebujete...
Suroviny: Čočka 200 g (dle množství polévky, které chcete připravit) Mražené zelenina tzv. Julliene:) Olivový olej Cibulka Sůl, pepř a případně majoránka   Postup: Cibulku zpěníme na olivovém oleji. Pak přidáme mraženou zeleninu a orestujeme. Mezitím uvaříme čočku do měkka. Čočku je potřeba...
Salát s řapíkatým celerem a jogurtem Suroviny: řapíkatý celer petržel mrkem jogurt vařené vajíčko sůl, pepř, bio řepkový olej Zeleninu povaříme a vajíčka také:) Z části zeleniny můžete připravit i polévku:) abyste nevylili cenné vitamíny ve vývaru. Nakrájíme na kostičky zeleninu i vajíčka....