OBĚDY

Suroviny: Krůtí prsa červená cibulka mražený hrášek celozrnná rýže jasmínová sůl, shoyu omáčka   Postup: Dvě červené cibulky orestujeme na lžíci olivového oleje. Pak přidáme na kotičky nakrájená krůtí prsíčka, přidáme sůl, shoyu sojovou omáčku. Než se orestuje cibulka, propláchněte rýži a...
Suroviny: Žlutý hrách půlený Celozrnná rýže dlouhozrnná Barevná paprika Cibule Sůl, olivový olej Pepř   Postup: Hrách propláchneme a uvaříme v osolené vodě až se hrách rozpadá, pak přidáme dvě lžíce olivového nebo jiného bio oleje - pepř a vše umichujeme tyčovým mixérem. Konzistence by měla...
Suroviny: Krůtí prsa Cibule červená a zelená paprika (či jiná barva papriky) Kari koření Celozrnné špagety Sůl Olivový olej Sojová omáčka shoyu Kuzu na zahuštění, můžete zahustit i jáhlovou kaší nebo kukuřičnou:)   Postup: Špagety uvařte dle návodu v osolené vodě:) Na olivovém oleji orestujte...
Suroviny: Sojové kostky Mražená zelenina Houby Instatní jáhlová kaše Knedlík - viz: OBĚDY - špaldový knedlík se zelím a krůtím masem   Postup: Sojové kostky uvaříme dle návodu v osolené vodě. Na oleji orestujeme cibulku a mraženou zeleninku. Přidáme sůl, pepř, houby, kmín a případně houbové...
Suroviny: špaldové těstoviny Cuketa, parika, cibulka olivový olej, bazalka, sůl, česnek   Postup: Nezapomeneme namočit večer fazolky. Ty ráno jen uvaříme v osolené vodě. Stejně tak i těstoviny. Na pánvi osmahneme cibulku na oleji a přidáme pokrájenou zeleninu. Osolíme, přidáme, lisovaný...
Suroviny: Brambory 500 g Krůtí šunka (200 g) Rýžová smetana (nebo jiná rostlinná) 200 ml (možné přidat i rozšlehané vejce) Cuketa, cibulka, paprika cca 400 g Provenskálské koření, Olivový olej.   Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osovlené vodě. Zeleniu orestujeme na olivovéme oleji -...
Suroviny: Žitné těstoviny Cuketa Paprika - v receptu je zelená, ale lze i jinou barvičku Cibule Oregano, bazalka Sůl Olivový olej Sojová omáčka shoyu   Postup: Vaření těstovin nemusím zřejmě popisovat:) Na omáčku: Cibulku orestujeme na lžíci olivového oleje, přidáme na kostičky nakrájenou...
Krůtí prsa s kulatozrnou rýží a zeleninou   Suroviny: Krůtí prsa celozrnná kulatozrnná rýže sůl himalayjská, čerstvě mletý pepř zelený brokolice, mrkev, petržel   Krůtí prasa orestujeme na olivovém oleji a okořeníme. Zeleninu očistíme a podusíme do měkka a osolíme. Rýži uvaříme dle...
Pstruh na tymiánu s pečenými rajčaty a paprikami Suroviny: sůl (himalayjská) tymián pstruh, olivový olej rajská jablíčka paprika čerstvý salát dle chuti   Pstruha omyjeme pod tekoucí vodou a okořeníme solí a tymiánem uvnitř i na povrchu. Položíme ho do pekáčku společně s pokrájenými rajčaty a...
Bramborovo-špaldový knedlík se zelím a krůtím prsem protýkaným mrkví:)  Suroviny: Knedlík: 5 ks brambor povařených ve slupce do měkka špaldová krupice nebo kukuřičná u bezlepkové varianty:) sůl 2 dcl - sojové mléko vajíčko   Brambory oloupu a prolisuju přes lis na brambory....