OBĚDY
Suroviny:
Krůtí prsa
červená cibulka
mražený hrášek
celozrnná rýže jasmínová
sůl, shoyu omáčka
Postup:
Dvě červené cibulky orestujeme na lžíci olivového oleje. Pak přidáme na kotičky nakrájená krůtí prsíčka, přidáme sůl, shoyu sojovou omáčku.
Než se orestuje cibulka, propláchněte rýži a...
Suroviny:
Žlutý hrách půlený
Celozrnná rýže dlouhozrnná
Barevná paprika
Cibule
Sůl, olivový olej
Pepř
Postup:
Hrách propláchneme a uvaříme v osolené vodě až se hrách rozpadá, pak přidáme dvě lžíce olivového nebo jiného bio oleje - pepř a vše umichujeme tyčovým mixérem. Konzistence by měla...
Suroviny:
Krůtí prsa
Cibule
červená a zelená paprika (či jiná barva papriky)
Kari koření
Celozrnné špagety
Sůl
Olivový olej
Sojová omáčka shoyu
Kuzu na zahuštění, můžete zahustit i jáhlovou kaší nebo kukuřičnou:)
Postup:
Špagety uvařte dle návodu v osolené vodě:)
Na olivovém oleji orestujte...
Suroviny:
Sojové kostky
Mražená zelenina
Houby
Instatní jáhlová kaše
Knedlík - viz: OBĚDY - špaldový knedlík se zelím a krůtím masem
Postup: Sojové kostky uvaříme dle návodu v osolené vodě. Na oleji orestujeme cibulku a mraženou zeleninku. Přidáme sůl, pepř, houby, kmín a případně houbové...
Suroviny:
špaldové těstoviny
Cuketa, parika, cibulka
olivový olej, bazalka, sůl, česnek
Postup:
Nezapomeneme namočit večer fazolky. Ty ráno jen uvaříme v osolené vodě. Stejně tak i těstoviny.
Na pánvi osmahneme cibulku na oleji a přidáme pokrájenou zeleninu. Osolíme, přidáme, lisovaný...
Suroviny:
Brambory 500 g
Krůtí šunka (200 g)
Rýžová smetana (nebo jiná rostlinná) 200 ml (možné přidat i rozšlehané vejce)
Cuketa, cibulka, paprika cca 400 g
Provenskálské koření,
Olivový olej.
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce v osovlené vodě.
Zeleniu orestujeme na olivovéme oleji -...
Suroviny:
Žitné těstoviny
Cuketa
Paprika - v receptu je zelená, ale lze i jinou barvičku
Cibule
Oregano, bazalka
Sůl
Olivový olej
Sojová omáčka shoyu
Postup:
Vaření těstovin nemusím zřejmě popisovat:)
Na omáčku: Cibulku orestujeme na lžíci olivového oleje, přidáme na kostičky nakrájenou...
Krůtí prsa s kulatozrnou rýží a zeleninou
Suroviny:
Krůtí prsa
celozrnná kulatozrnná rýže
sůl himalayjská,
čerstvě mletý pepř zelený
brokolice,
mrkev,
petržel
Krůtí prasa orestujeme na olivovém oleji a okořeníme.
Zeleninu očistíme a podusíme do měkka a osolíme.
Rýži uvaříme dle...
Pstruh na tymiánu s pečenými rajčaty a paprikami
Suroviny:
sůl (himalayjská)
tymián
pstruh,
olivový olej
rajská jablíčka
paprika
čerstvý salát dle chuti
Pstruha omyjeme pod tekoucí vodou a okořeníme solí a tymiánem uvnitř i na povrchu. Položíme ho do pekáčku společně s pokrájenými rajčaty a...
Bramborovo-špaldový knedlík se zelím a krůtím prsem protýkaným mrkví:)
Suroviny:
Knedlík:
5 ks brambor povařených ve slupce do měkka
špaldová krupice nebo kukuřičná u bezlepkové varianty:)
sůl
2 dcl - sojové mléko
vajíčko
Brambory oloupu a prolisuju přes lis na brambory....